Bir öğretmen mucizesi

Haber Giriş : 18 Kasım 2004 06:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Borum'daki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan 43 yaşındaki Süheyla Kiraz, bir yıl önce kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Çiftlik Köyü İlköğretim Okulu'na müdür olarak atandı. 150 öğrencinin 57 yıllık dört derslikli eski binada zor koşullarda okuduğunu gören Kiraz, Diler Holding başta olmak üzere, Bodrum Belediyesi, Bodrumspor, Karya Rotary Kulübü, Lions Kulübü, Yalı Belediyesi ve sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi. Diler Holding, okulun bahçesine 16 derslikli üç katlı modern bir okul binası yaptırdı. 600 milyon liraya mal olan okulda, sivil toplum örgütleri, Kaymakamlık ve Muğla Valiliği'nin desteğiyle laboratuvar, kütüphane, bilgisayar sınıfları açıldı, bando takımı kuruldu.

Tersine göç başladı!
Öğrenciler, 2 trilyon liraya ulaşan maddi destekle, tek kişilik sıralarda oturulan, kaloriferli ve televizyonlu sınıflarda eğitim olanağına kavuştu. Dağ köyü Çiftlik'ten kent merkezine olan eğitim göçü tersine dönerken, Bodrumlu aileler çocuklarını 12 öğretmenin ders verdiği köy okuluna yazdırmak için sıraya girdi.

Okulda yatıp kalktı
İşlerin zamanında tamamlanması için çoğu zaman okulda yatıp kalkan 16 yıllık eğitimci ve iki çocuk annesi Süheyla Kiraz, şöyle konuştu: "Kaymakam Osman Ekşi ve vali Hüseyin Aksoy ve sivil toplum örgütlerine isteklerimizi gerçekçi projelerle anlattık, destek aldık. Öğretmenlerimiz, Okul Koruma Derneği üyeleri, köylülerin maddi, manevi desteğiyle mucizeyi gerçekleştirdik. Eğitime olan sevgi bu eseri yarattı. Şimdi spor salonu ve öğretmen lojmanı için sponsor arayışındayız. Geçen yıl 17 öğrencimiz Anadolu ve turizm meslek liseleriyle süper liseye girdi."

Dünya Bankası'ndan kredi desteği sağlayan Kiraz, köylü gençlere İngilizce, kadınlara el sanatları, hediyelik eşya, dikiş-nakış kursu verilmesine de önayak oldu. Halk Eğitim Merkezi ile ortak ücretsiz meslek edindirme kurslarına katıların el ürünleri, turizm sezonunda Bodrum'da satılarak köylülere gelir kapısı açılacak.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber